søndag 20. november 2011

To tomme hender, men har du ei bakhånd? (Første steg!)

Penger i bakhånd er regel nr.1
Har du penger i bakhånd, eller i en såkalt bufferkonto. Vil du øke muligheten for å slippe mer gjeld!

Steg 1 i Dave Ramseys "babysteps" er å gjøre det du kan for at du oppnår bufferkontoen.
Det er ikke en konto du skal bruke, utenom til direkte kriser! Du kan tenke på viktigheten til bufferkontoen som en samtale med 112. KUN hvor du trenger samfunnets hjelp, ikke blålys og sirener, men til for eksempel en fryser som ryker, en bildel som ikke orket mer eller lignende. IKKE til lommepenger i ferien osv.

Når du nå har tatt avgjørelsen av å ta en makeover på din personlige økonomi er det første du gjør å logge inn til din nettbank, der starter du en sparekonto og kaller den Bufferkonto eller noe lignende.(en bank som du ikke har direkte kontakt med kan også være en idé hvis du har problemer med at pengene står der og skinner mot deg.)

Summen er litt individuelt, men jeg syntes at 10.000.- i første omgang er helt greit. Da har du til småkriser som bil eller lignende. Så første mål er, få buffer på 10.000.-


I DAG!


fortell meg hvordan det går med en slik start. 10.000.- kan fint gjøres på to til tre måneder i mine øyne uansett hvor mye du tjener. 100.- dagen i snitt er fullt mulig å få til. (tror meg ikke? logg på din nettbank nå og se på småsummer på 200.- og under. Overrasket over hvor mange det faktisk er?)


Hold meg oppdatert! Og som vanlig, er det noe du lurer på eller andre ting så skriv det i kommentar feltet eller send meg en melding!


Lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar