tirsdag 6. mars 2012

La det svinge la det rock and gjeld...

I dag  kunne jeg lese om urovekkende god tro på vår egen økonomi, rekordflukt fra inkassogjeld og at folk flest tror på bufferkonto (dog denne ser ut til å være slette for jeg finner ikke linken lenger) på en og samme nettside.

Jeg har også stadig hatt diskusjoner med folk, hvor jeg lener mot å ta ansvar for egen økonomi og den jeg som oftest snakker med tar en mer "nei fa*n nå går alt til he*vette, du leser det jo hele tiden i media!!"

Jeg tror at media forsøker å forutsi på best mulig grunnlag, pluss en klype salg. Allikevel har jeg ingen tro på at media sitter på noen form for krystallkule som lyser opp hva som vil skje.
De ringer opp forskjellige bedrevitere som har sin mening om hva "krystallen" viser.
Problemet her, tror jeg, er at det er ingen av disse bedreviterne som heller vet noe, og de har gjerne forskjellige syn på det hele mellom seg i sin ring av bedrevitere også.

Jeg kommer til å fortsette med mitt syn om at det å feie for egen dør er best. Reglene er enkle:
1. Opprett buffer.
2. Betal ned kreditt, høyrente og annet som kan fjernes totalt.
3. Betal ned på huset som du eier, for eie er best!... minst til 75% av lånet. (jo, eie er best..men vil du diskutere det videre kan du gå til pengevett sin tråd om det, jeg diskuterer gjerne! hehe  Liste fordelene ved å eie)

Så noen visdomsord på veien! :)
Alle skal dø, men det er ikke alle som lever! Lev livet nå som du kan! ....Bare ikke på kreditt!